A Szent Anna kápolna előtti felújított közteret október 8-án, Magyarok Nagyasszonyának ünnepén hivatalosan is átadták és megáldották.

A felújított Ranolder tér átadásán részt vett Némedi Lajos alpolgármester, Nagy Károly apátkanonok, Felker Zsolt káplán, Zsebe Attila állandó diakónus, a Szent Anna kápolna templomatyája.

Némedi Lajos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, köszöntő gondolataiban felhívta a figyelmet, hogy a kisebb közösségi terek megújítására is figyelni kell.

A felújított közterületet Nagy Károly apátkanonok, a Szent Mihály Bazilika plébánosa áldotta meg. Károly atya a téravatással kapcsolatban elmondta, hogy nem mindig azok a nagy dolgok, amelyek nagy csinnadrattával készülnek, hanem a legkisebbek. A kicsit, a hétköznapit megtenni azt sokkal nehezebb. Megköszönte a tér felújításában közreműködők munkáját, hiszen a kápolna része az előtte levő tér is, ahol az emberek szentmise előtt vagy után tudnak találkozni és beszélgetni.

A Szent Anna kápolna a Szent Mihály Főplébánia ellátásához tartozik, a vasárnapi szentmisék mellett hétköznaponként a Padányi iskola diákjainak tartanak szentmiséket.

A téravatáson közreműködtek a Padányi iskola diákjai.

 [simpleviewer gallery_id=”660″]

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »