„Menjünk el Betlehembe” (Luk 2,15)

„A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban”(Luk 2,12)

A Veszprémi Főegyházmegye Betlehem készítő pályázatot hirdet a fenntartása alatt működő általános iskolák gyermekei részére. A cipős doboz méretű Betlehem készítésénél fontos szempont a természetes anyagok használata, utalva arra, hogy Jézusnak is tökéletesen megfelelt születésekor az, ami természetes.

A pályaművek készítéséhez természetes anyagokat kérünk használni, külön figyelve az egyes elemek rögzítésére, összeillesztésére, a mesterséges ragasztóanyagok mellőzésére.

A pályázat során előnyt élveznek azon Betlehem készítők, akik:

– csakis kizárólag természetes anyagok felhasználásával készítették el pályaművüket. Természetes anyag lehet pl: fa, nád, gyékény, levelek, egyéb növényi részek, hurkapálcika, fogpiszkáló, agyag, kő, kendermadzag, zsákszövet, raffia,, termések stb.

újrahasznosított természetes anyagokat is felhasználtak, és ezt külön bemutatva csatolják is pályaművükhöz. Újrahasznosított az az alapanyag, melyet már használtatok, és már szívesen megváltatok volna tőle, de most beépítitek a Betlehembe.

újra felhasználható Betlehemet készítenek, azaz Betlehemük szétszedhető és könnyen újra összerakható. Ezzel a következő években is felhasználható a Betlehem. Ezen esetben kérünk egy rövid leírást a szerelésről.

A Betlehemek iskolában való leadásnak határideje: 2022. december 12.

A legjobb alkotások készítői díjazásban részesülnek. Korcsoportok: 1-4. osztály és 5-8. osztály.

A részvételt illetően kérjük az iskolák előzetes jelentkezését a teremtesvedelem@veszpremiersekseg.hu e-mail címen 2022. november 30-ig megadva, hogy mely korcsoportban kívánnak indulni diákjaik, illetve mikorra tervezhető a díjak átadása.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »