Minden értetek van…

2014.02.11., Hírek rovat

A veszprémi Magyarok Nagyasszonya Plébánia ez évben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Erre az évre vált esedékessé az Egyházközségi Képviselőtestület megújítása, mely körültekintően lett előkészítve. Az előkészület részeként a leendő új tagok még az elmúlt évben részt vettek a Hittudományi Főiskola „Egyházi tisztségviselők képzése” tanfolyamán.

         Érsek atya ez év január 22-én nevezte ki a képviselőtestület tagjait: Burger Orsolya, Etler László, Dr. Farkas Sándor, Gelencsér Károly, Hegedüs Antónia, Hogyor József (világi elnök), Kondor Kolos, Kovács Mihály, Nagyné Varga Gabriella, Sagmeister József, Sárfi Istvánné, Sikné Dr. Lányi Cecília, Szaraka Péterné, Szendrei Ildikó, Szili Károly (templomatya).

         Az új képviselőtestület február 9-én, vasárnap a 8.30-as szentmisében tette le az esküt. A szentmise evangéliuma nagyszerű indításként hatott az egyházközségi munkához. Egy város, ami a hegyre épült, nem lehet rejtett. Szükséges, hogy Jézus Krisztus követése is látható legyen. Nem fogadhatjuk el, hogy a só ízét veszítse, sem azt, hogy véka alá rejtsük a világosságot. Az új képviselőtestület tagjai „új ízek” lesznek a plébánia életében. E nagyszerű társaság erőssége az Úrban való öröm, a vidám lelkület. „Az evangélium öröme” kezdetű apostoli buzdításában azt mondja Ferenc pápa, hogy aki evangelizálni akar, az soha ne nézzen úgy, mintha épp most jönne egy temetésről. Itt mindenki tudja, hogy a leggyorsabban sarjadó vetés a nevetés.

         Az esti szentmise után a templomból kifele jövet végig gondoltam a napot, örömmel és hálatelt szívvel gondoltam vissza az eskütétel pillanataira, főképp az esküt tevőkre: de jó, hogy vannak! Közben egy kedves család jött szembe velem, az édesanya képviselőtestületi tag. Négy éves gyermeke mondja: – Hoztunk neked fánkot! – Milyen fánk ez? – kérdezi az édesanyja. Mire a válasz: – Egyházközségi képviselőfánk!

         Az év plébániai eseményeit a jubileum jegyében szervezzük. Március 15-én Csehimnindszentre zarándokolunk, Mindszenty bíboros úr szülőházához.

„Minden értetek van, hogy a kegyelem bőséges kiáradása miatt egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére.” (2Kor 4, 15)

Schall Tamás

plébános

[simpleviewer gallery_id=”462″]

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »