Az emlékérmet azok kaphatják meg, akik sokat tettek a keresztény hit és a keresztény világnézet védelméért, megerősítéséért – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság ügyvezető elnöke november 4-én a Parlamentben tartott díjátadón.

Az idei díjazottak között van Bakos-Tóth Márta, aki négy évtizedes gyógyító szolgálatáért, a daganatos gyerekeket és családjukat segítő rehabilitációs módszer kidolgozásáért, valamint a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában lévő bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthonának megalapításáért és vezetéséért részesült az emlékéremben.

Megkapta az elismerést Berszán Lajos címzetes kanonok, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum alapítója és a keresztény MÉCS Családközösségek és vezetői, Ménesi Balázs és Krisztina.

A 2004-ben alakult Mindszenty Társaság célja Mindszenty József emlékének ápolása, a volt főpap történelmi életművének megismertetése a közvéleménnyel, a bíboros teljes életútja feltárásának támogatása, továbbá boldoggá avatásának szorgalmazása.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »