Hagyományteremtő céllal szervezett nagyböjti lelkinapot a Veszprémi Érseki Főiskola Hallgatói Önkormányzata. Az eseményt az intézmény rektora, Dr. Sebestyén József nyitotta meg.

Nem szokványos hitélményekkel gazdagodtak azok, akik március második hetében gyűltek össze a Főiskola Dísztermében. Csiszér László és zenekara nemcsak a magas művészi értéket képviselő zenéjével, hanem hiteles tanúságtételekkel irányította rá a figyelmet arra, hogy Isten mindannyiunkat szerető Atya, hogy Jézus mindnnyiunkat arra hív: elfogadó szeretettel forduljunk önmagunkhoz, azzal a szemmel nézzük saját magunkat, amellyel az Atya lát bennünket.

A zenei blokkok közötti előadások és tanúságtételek – a belső, lelki erőforrások felkeltésének céljával – igazi keresztény életvezetési technikákat, nézőpontokat fogalmaztak meg, és rámutattak arra, hogy a hit kegyelme bármikor, bármilyen váratlan élethelyzetben ránk találhat. Aki figyelmesen hallgatta a zenekar ifjú billentyűsének vagy a zenekar menedzsere 15 éves lányának tanúságtételét, megérthette, hogy a Jézussal való bensőséges, hitbéli találkozás megváltoztatja az ember teljes addigi életfelfogását, és meg tudja ajándékozni az embert az igazi megbocsájtás erejével.

A lelki napot szentmise zárta, amelyet szintén Csiszér László zenekara kísért lelki magaslatokba. 

 

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »