Nemcsak szakembereket képeznek, embereket nevelnek! – mondta dr. Varga István rektor a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola diplomaátadóján. Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a hittudományi főiskolán nemcsak szakembereket képeznek, hanem embereket nevelnek és a lélek nevelése a legalapvetőbb.

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán június 25-én tartották a végzős hallgatók diplomaosztóját. Az ünnepségen dr. Márfi Gyula érsek is köszöntötte a hallgatókat. Beszédében kiemelte, hogy a tanulással kibontakoztathatják képességeiket, megvalósíthatják önmagukat, viszont a vallással, a hittel felül tudják múlni önmagukat. A hittudományi főiskola hallgatói olyan iskolába jártak, amely nem félembereket, azaz nemcsak jó szakembereket akar küldeni a világba, hanem egész embereket, akik nemcsak a szociális munkás vagy a hittanár teendőit ismerik, hanem azt is tudják, mi végett vannak a világon – emelte ki Márfi Gyula érsek.

Az ünnepségen a megjelent tanárok, hallgatók, szülők és rokonok jelenlétében, a hallgatók dr. Varga István rektortól vehették át tanulmányaik sikeres lezárásaként diplomájukat.

 

Comments are closed.