52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Budapest

 

A 2021-es budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alapvető célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az egyház életének forrása és csúcsa az eucharisztia.

A NEK feladata ezért, hogy az eucharisztiára mind a készület időszakában, mind pedig a kongresszus egy hete során rávilágítson, azt kutassa és bemutassa.

A NEK célja továbbá a katolikus hívek hitbeli, tudásbeli, hitvédelmi megerősítése, hogy egyéni és plébániai szinten még elkötelezettebben belegyökerezve a katolikus hagyományba, hitvalló keresztényekként éljék életüket, és megújult missziós lelkülettel adják tovább az örömhírt a világnak. A megújult, és hitükben megerősödött hívek segítségével szolgálja a NEK a plébániák megújulását.

A 2021-es budapesti kongresszus liturgikus események, plébániai, kulturális, családi és közösségi programok révén szeretné az Oltáriszentségben köztünk lakó Krisztust megdicsőíteni, ünnepelni, bemutatni és közel hozni minden jó szándékú emberhez.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról, a programokról és a regisztráció menetéről szóló legfrissebb információk a https://www.iec2020.hu/ oldalon találhatók meg.

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »