Harmadik alkalommal rendeztek nyári táborokat a Szaléziánumban. A turnusonként öt napos nyári tábor öt héten keresztül kínált kitűnő alkalmat arra, hogy a gyerekek játszva tanulással töltsék a szünidőt, a szülők pedig tudják, hogy a gyermekük jó helyen van.

A tábor tematikája alapján a Szaléziánum kiállításaira és állandó programjaira épült. A gyerekeknek lehetőségük volt felfedezni a ház minden zegét-zugát Rozsdás Rozsdi, a Szaléziánum kabalaállata segítségével. A gyógynövénykertben sétán vettek részt és apró feladatokkal ismerkedtek a gyógynövényekkel és hatásaikkal. Nyomozójátékot játszottak, melyen igazi detektívként a püspök úr eltűnt gyűrűjének nyomába eredtek és a rejtély megoldása után nyomozóigazolványt kaptak. Drámapedagógus vezetésével eljátszhattak egy királynékoronázást, ahol a gyerekek jelmezben, játékos formában elevenítették meg a középkori világot, a királyi udvart és annak eseményeit. Az örök kedvenc gyertyamártás sem maradhatott el, a különböző színű és formájú gyertyákból akár kiállítást is rendezhettek volna!

A programok több helyszínen zajlottak, a Szaléziánum szellemiségéhez igazodva a gyerekek megismerkedtek a veszprémi vár templomaival, így a Szent Mihály Bazilikával is, ahol Nagy Károly apátkanonok plébános mesélt nekik a templom védőszentjéről, vagy a húsvéti gyertyáról. Jártak a Szent Imre (piarista) templomban is, ahol megismerkedtek a Szent Pápákról, XXIII. Jánosról és II.  János Pál pápáról szóló kiállítással is.

Vendégük volt Lang Rudolf előadóművész, aki elhozta az “igazság kútját”, és közel két órán keresztül foglalkoztatta a gyerekeket.

A táborzáró utolsó napon pedig egész nap kirándultak a Betekints-völgyben. Sümegi Elemér hegedűkészítő mester műhelyében a szakma különböző titkaival és fortélyaival ismerkedtek.

A táborok sok nevetéssel, vidámsággal szakképzett pedagógusok irányításával zajlottak valamint önkéntes diákok is besegítettek.

[simpleviewer gallery_id=”581″]

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »