Folytatódik idén is a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja, melynek fókuszában 2021-ben azok a családok és idősek vannak, akiket a koronavírus hátrányosan érintett. A tavasz elején országos szinten 4122 családot ajándékoztak meg vetőmagokkal, több mint 16 millió forint értékben.

A program során az országos központ támogatásával biztosított vetőmagcsomagokban összesen 20 féle zöldségmag található, többek között: sárgarépa, zöldborsó, bab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla, cukkini, karalábé és retek.

A Karitász fontosnak tartja, hogy a program során szakmai segítséget is biztosítson a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be. Országszerte segítik szakemberek a kertek művelését, s emellett szükség szerint eszközök beszerzésével is segíti a Karitász a családokat. 2021-ben a szervezet Vetési segédletet adott a magok mellé a családoknak, hogy azok is vállalni tudják a saját zöldségek termesztését, akinek alig, vagy egyáltalán nincs ebben tapasztalatuk.

A program az EMMI támogatásával valósul meg, célja, hogy a családok – főként munkanélküli szülők esetében – a kapott vetőmaggal, kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségeket.

Május folyamán várhatóan 6000 palántát juttat el még a szervezet a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem támogatásával a családok számára.

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársai április 27-én Bakonyszentlászlón keresték fel Major Ildikót és családját, és megtekintették a szépen gondozott kertet, ahol a föld nemrégiben elültetett vetőmagokat rejti és reményeik szerint hamarosan gazdag termést hoz majd.

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »