A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogásából egy adományozás valósulhatott meg: a veszprémi nyugdíjas Perei Endre számára vásárolt a két szervezet egy új hallókészüléket. Endre munkájából kifolyólag súlyos halláskárosodást szenvedett, mind ezidáig két hallókészülékre volt szüksége, amik elöregedtek, tönkrementek. Új eszközt azonban önerőből nem tudott vásárolni, ugyanis közel 150 ezer forintba került. Ráadásul a családban egy beteg gyermeket is támogatnak. A nyugdíjas úr számára a mindennapokban is komoly problémát jelentett a hallókészülék hiánya.
Szegedi Ilona, a Máltai Szeret szolgálat veszprémi csoport vezetője értesült a nehézségről. A szolgálat támogatni kívánta az ügyet azonban szükség volt további anyagi segítségre, ezért Ilona a veszprémi karitászhoz fordult.

Az átadásra március 30-án került sor a Karitász veszprémi irodájában, Szíjártó László egyházmegyei karitászigazgató és Szegedi Ilona a veszprémi máltaiaik vezetője adta át Perei Endrének a készüléket. A közös összefogás, ismét példaértékű lehet mindenki számára.

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »