A Szaléziánumban adott koncertet a Recercare Régizenei Műhely január 30-án.

A Recercare Régizenei Műhely régi zenével foglalkozó muzsikusoknak biztosít lehetőséget együttgondolkodásra, kísérletezésre és fellépésre. A műhely, ahogy azt a neve is mutatja, nem állandó tagokból álló, kötött formáció, hanem egyfajta befogadóhely. Ennek eredményeképpen a tagok létszáma is változhat annak függvényében, épp milyen zenével foglalkozik az együttes.

A műhely profilja a középkori és reneszánsz egyházi és világi zene, illetve e két terület lehetséges összefonódási felületei. Az énekhang központi szerepet játszik mind a darabválasztásban, mind a feldolgozásban, de a hangszerelésnél nem törekszenek feltétlenül történeti hűségre, inkább a zene lényegét próbálják meg felfejteni, szabadon kezelve a rendelkezésükre álló régi hangszerek – lantok, vihuelák, gambák –, és az ezekhez társuló ütőhangszerek adta lehetőségeket.

Az együttes számos koncertet adott már a Szaléziánumban, idén először január 30-án adtak nagy sikerű koncertet.

Műsorukon a 12-14. századi szakrális zenétől a tánczenének is beillő műveken keresztül a 15-16. századi spanyol reneszánsz zenéig adtak elő.

A koncerten Kallai Nóra- viola da gambán játszott, Király Nóra énekelt és középkori hárfán játszott, Suda Magdolna énekelt, Nagy Csaba és Reményi Árpád lanton játszott, Sipos Csaba ütős hangszereken és Vikman Pál énekelt.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »