Az ajkai Jézus Szíve Katolikus Egyház Rózsafüzér Társulat tagjai 2016. szeptember 29-én Csehimindszentre. Indultunk, hogy részt vegyünk Mindszenty József bíboros úr engesztelő szentmiséjén.

15 órakor – 50fő – a templom előtti térről indultunk. Beszállva az autóbuszba vezetőnk Papné Marika köszöntött bennünket, majd röviden ismertette a délutáni programokat. Külön köszöntötte Tibor atyát és megköszönte, hogy eljött velünk.

Az úton elimádkoztunk egy rózsafüzért, majd Tibor atya előéneklésével, egész úton énekeltünk.

16 órakor érkeztünk Csehimindszentre, ahol Déri Péter esperes-plébános úr és a település Polgármestere várt bennünket és nagy szertettel és tisztelettel köszöntötték csoportunkat, hisz már 3. alkalommal tértünk vissza.

Énekelve megtekintettük a templomot, ahol rövid időt töltöttünk és a Polgármester Úr kíséretével átsétáltunk a múzeumba.  Ott egy órát töltöttünk, ahol bemutatták Mindszenty bíboros úr életútját. Nagy élmény volt, megható és felemelő.

18 órakor kezdődött a templomban a litánia ekkor már szinte megtelt a templom.

19 órakor kezdődött az engesztelő szentmise. Nagyon váratlanul ért bennünket, amikor a bevonuló Atyák között Bakos Frigyes esperes úr is köztük volt majd az Ajkáról kocsikkal érkező hívek is bevonultak a templomba.  A szentmisét Tibor atyánk celebrálta az olvasmányt Frigyes esperes úr olvasta fel.

Mi ajkaiak boldogok voltunk, öröm, fogott el bennünket. Mise végén, körmeneten vettünk részt.  Visszatérve a templomba Káplán atyánk újmisés áldást adott a hívekre.  Elénekeltünk a pápai és nemzeti himnuszokat, majd a Boldogasszony Anyánk eléneklésével elhagytuk a templomot.

Ekkor már 21 óra volt. Buszra szálltunk. hálát adtunk Istennek, hogy ezen a szép engesztelő szentmisén részt vehettünk.  Megköszöntünk vezetőnknek, Marikának, hogy ilyen szépen összefogja Rózsafüzér Társulatunkat és a közösséget.

Nagyon nagy felemelő érzés volt, feltöltődve érkeztünk haza otthon maradt családunkhoz.

Rieder Andrásné

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »