„Ajánlj minket Jézusodnak” – Szent József-kilencedre hívunk

Imádkozzuk együtt a Szent József-évet lezáró imakilencedet, hogy ilyen módon is, napról napra közelebb kerüljünk Egyházunk védőszentjéhez.

Ferenc pápa 2020 végén hirdette meg a Szent József-évet, amely 2020. december 8-tól 2021. december 8-ig tart. Az elmúlt év során ezért egyházközségünkben, közösségeinkben talán gyakrabban imádkoztunk hozzá, többször hallhattunk Szent Józsefről, Mária jegyeséről, Jézus nevelőapjáról.

A szentek minden hívőt segítenek az állapotának megfelelő életszentség elérésében, életük konkrét bizonyíték arra, hogy lehetséges megélni az evangéliumot. Ebben a reményben hirdetjük meg egyházmegyénkben a Szent József-évet lezáró imakilencedet, kérve Szent József közbenjárását, akit Boldog IX. Piusz pápa 1870. december 8-án a Katolikus Egyház védőszentjévé nyilvánított.

Forduljunk hozzá bátran és gyakran közbenjárását kérve, hogy a Mennyei Atya kegyelméből József erényeit és odaadását tudjuk elvinni embertársaink közé, Isten nagyobb dicsőségére.

Imádkozzunk együtt kilencedet november 30-tól december 8-ig minden nap, hogy növekedjen bennünk a szeretetet e nagy szent iránt. Az egyes napok imádságai – melyek Ferenc pápa Patris corde (Atyai szívvel) kezdetű apostoli levele alapján vezetnek bennünket a kilenced alatt – a Veszprémi Érsekség honlapján és Facebook-oldalán lesznek elérhetők november 30-tól.

A kilencedet követően, 2021. december 16-án csütörtökön 18 órakor a sümegi Urunk Mennybemenetele-templomban Szent Józsefről tart tanítást Szijártó László atya a Jézus műhelyében egyházmegyei lelkigyakorlat részeként, melyet online is közvetítünk az érsekség felületein.

Javasoljuk, hogy a kilencedet a kegyelem állapotában végezzük: ha tehetjük, annak megkezdésekor gyónjunk és lehetőség szerint mindennap, vagy többször áldozzunk.

Kérjük Szent József vezetését, közbenjárást a kilenced során és egész életünkben:

Üdvöz légy, Megváltó őrzője,
Szűz Mária férje!
Isten rád bízta Fiát;
Mária beléd vetette bizalmát;
Krisztus veled lett emberré.
Ó, boldog József, mutatkozz apának felénk is,
és vezess bennünket az élet útján!
Nyerj nekünk kegyelmet, irgalmat és bátorságot,
és védj meg minden bajtól!
Ámen.

Az egyes napok imádságai:

 

Kilenced Szent Józsefhez – 1. nap

Kilenced Szent Józsefhez – 2. nap

Kilenced Szent Józsefhez – 3. nap

Kilenced Szent Józsefhez – 4. nap

Kilenced Szent Józsefhez – 5. nap

Kilenced Szent Józsefhez – 6. nap

Kilenced Szent Józsefhez – 7. nap

Kilenced Szent Józsefhez – 8. nap

Kilenced Szent Józsefhez – 9. nap

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »