Szent László király ünnepének előestéjén, június 26-án dr. Udvardy György érsek mutatott be búcsúi szentmisét a berhidai plébániatemplomban. Vele együtt koncelebrált Felker Zsolt plébániai kormányzó és Megyesi Ferenc érseki szertartó, ösküi plébános.

A főpásztor szentbeszédében kihangsúlyozta, hogy ha Isten útján járunk, ha az ő küldetését teljesítjük, bármi nehézség legyen is életünkben, mindig megtapasztaljuk, hogy mellettünk áll, segít az ő ügyét megvalósítani, ahogy ezt Szent László király is megtapasztalta életében.

A szentmisén megjelent Kontrát Károly miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Rónayné Słaba Ewa, a lengyel nemzetiségiek parlamenti szószólója, valamint Pergő Margit Cecília, Berhida város polgármestere.

A szentmisét követően az érsek megáldotta a templom előtti, nemrégiben felújított kőkeresztet, amelynek megújulása Berhida Város Önkormányzatának köszönhető.
Ezt követően a templom melletti Szent László szobor megáldására is sor került. Itt mondott ünnepi beszédet Dr. Rónayné Słaba Ewa a Magyarországon élő lengyel nemzetiségiek parlamenti szószólója is, aki felhívta a figyelmet Szent László király életére, mely mindenki számára nagyon jó példát adhat.
A szobortól a berhidai néptáncosok énekes vonulásával átvonultak az ünneplők a jeles alkalomra elkészült „Együvé tartozás parkjába”, ahol Pergő Margit polgármester asszony mondott ünnepi beszédet, majd pedig Felker Zsolt plébániai kormányzó mondott köszönetet a
támogatóknak.
A park megáldása után a néptáncosok adtak rövid műsort a jelenlévő vendégeknek.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »