Hálaadó ünnepet tartottak Veszprémben a 3 éve újra a városban is jelenlevő CJ szerzetesnővérek, rendtársakkal, barátokkal, ismerőseikkel, tanítványaikkal és családokkal. 2020 októberében a pandémia miatt elmaradt a “CJ szerzetesnővérek 160 éve Veszprém szolgálatában” címmel tervezett megemlékezés, hiszen akkor volt a jelenlétük 160. évfordulója, ezt pótolták most október 30-án, szombaton délután.

Az ünnepi megemlékezés az Alsóvárosi temetőben a CJ nővérek felújított síremlékének megáldásával kezdődött, melyet  Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató végzett. Ezt követően a Regina Mundi plébániatemplomban hálaadó szentmisét mutatott be Csernai Balázs plébános atya. Az ünnepség után a tervezett agapé helyett kis pogácsa és kuglóf szelet csomagokat kaptak a vendégek, amit Zsuzsa és Brigitta nővér sütött.

2020 októberében volt 160 éve, hogy Ranolder János megyéspüspök az „Angolkisasszony” szerzetesnővéreket Veszprémbe hívta, akik színvonalas oktató-nevelő tevékenységükkel szolgálták Veszprém lányainak fejlődését és a város hitéletét. A történelem során Veszprém környékén – Városlőd, Kislőd, Kiskanizsa, Somlóvásárhely, Felsőörs – több plébánián is szolgáltak a CJ nővérek és közösségeket építettek. Napjainkban már minden idős veszprémi és környékbeli nővértársuk az örökkévalóságban van. 

2018 őszén Ticz Zsuzsanna és Barnai Brigitta CJ nővérek visszatértek Veszprémbe és a Fenyves utcai házukban lelki programokkal, valamint személyes lelki kíséréssel és taizé-i imaórákkal szolgálják embertársaikat. Zsuzsa nővér a Szilágyi Erzsébet keresztény iskolában napközis nevelőként, Brigitta nővér a Lovassy László Gimnáziumban segíti a diákok, szülők, nevelők, munkatársak, mindennapi és lelki életét. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt az újra induló havonkénti programjainkra 2021-2022-ben is.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »