Mi is az a szinódus és mit jelent ez egy helyi közösség életében? Mit adhat plébániánk, egyházmegyénk és Egyházunk számára? Hogyan lehet és miért érdemes részt venni egy szinódusi beszélgetésben?
 
Csernai Balázs atya pasztorális referens, Darnai János atya ifjúságpasztorációs referens és Leitner Veronika pasztorális munkatárs az alábbi videóban foglalja össze röviden a Szinódus 2021–2023 egyházmegyei szakaszának legfőbb tudnivalóit.
 
Csernai Balázs atya, Darnai János atya és Leitner Veronika a szinódus egyházmegyei szakaszában helyi mentorok felkészítését segítette elő január folyamán a Veszprémi Főegyházmegye több pontján.
 
A felkészülésben részt vett mentorok ezekben a napokban, hetekben kezdik meg egyházközségeikben, illetve a hozzájuk tartozó oktatási intézményekben a szinódusi beszélgetések megszervezését. 
Bátorítunk mindenkit, hogy érdeklődjön plébániáján, közösségében, milyen keretek közt tartják meg helyben a szinódusi beszélgetést! 
 
Amennyiben szívesen bekapcsolódna egy ilyen beszélgetésbe, azonban helyben, illetve a környező egyházközségekben nem talál erre módot, kérjük, jelezze igényét a Pasztorális Iroda felé: pasztoralis@veszpremiersekseg.hu
 
 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »