Ismét megrendezésre kerül a tavaly két alkalommal “70év 70km” elnevezéssel zajlott kerékpáros zarándoklat Bódi Mária Magdolna vértanúságának 71. évfordulóján.

Szigligeten, április 15-én, pénteken 8 órakor a templom mellett, Magdi emléktáblájánál gyülekeznek a zarándokok, ahonnan egy közös imádságot követően Juhász Gábor atya vezetésével indulnak Badacsonytördemicre. A Szent Mihály Főangyal plébániatemplomban Jézus Szíve litániát imádkoznak és áldás után indulnak majd el Köveskálra, ahol Magdi emléktáblájának megkoszorúzására kerül sor. Balatonfüredi pihenőt követően a zarándokok 16 órára érkeznek Balatonfűzfő-Gyártelepre.

Balatonfűzfőn 17 órakor dr. Márfi Gyula érsek felszenteli a Balatonfűzfő – Litér kerékpárutat, amit Bódi Mária Magdolnáról neveznek el, majd 18 órakor érseki szentmise lesz a Balatonfűzfő – gyártelepi Szent László templomban.

Szállás igény esetén Balatonfűzfőn.

Április 16-án, szombaton 8:30-kor indul el a zarándokcsapat Litérre, ahol csatlakoznak a Bódi Mária Magdolna tiszteletére rendezett hagyományos főegyházmegyei megemlékezéshez.

A temetőben délelőtt 10 órakor Magdi sírjánál imával kezdődik a megemlékezés, majd a temetőből Márfi Gyula érsek vezetésével a zarándoklat az iskola udvarára érkezik, ahol megkoszorúzzák a vértanú szobrát.

Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik az iskolaudvaron, melynek ünnepi szónoka Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök lesz.

A kerékpárosok Bódi Mária Magdolna szülőfalujától, Szigligettől halálának helyszínéig járják végig a vértanú életének legfontosabb színtereit, a közepes erősségű útvonal a gyönyörű Balaton felvidéki tájon vezeti át a zarándokokat.

A Szécsi Ferenc balatonfűzfői plébános által kezdeményezett zarándoklatot a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ és a Bódi Mária Magdolna Alapítvány támogatja.

A jelentkezéseket április 11-ig várják a www.bfuzfoplebania.hu honlapról letölthető jelentkezési lapon.

2016_1

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »