Bódi Mária Magdolna vértanúságának 73. évében ismét megrendezték a kerékpáros zarándoklatot augusztus 11-én a Veszprémi Főegyházmegye fiatal vértanújának nyomában.

A kerékpáros zarándoklatot ez alkalommal is Juhász Gábor atya, Budapest-vizafogói plébános vezette. A kerékpárosokat elkísérte Szécsi Ferenc zalabéri plébános, a zarándoklat ötletgazdája.

A zarándoklat 8 órakor imádsággal kezdődött Szigligeten, Bódi Mária Magdolna születési helyén, majd szentmisét mutatott be Dr. Juhász Gábor atya Szécsi Ferenc zalabéri és Cséry Gergő nemesgulácsi plébános atyákkal a keresztelés helyén, a Badacsonytördemici Plébániatemplomban. Gábor atya szentbeszédében a zarándoklat lényegét és a lelki töltekezés fontosságát emelte ki. A kerékpáros zarándokok a Szentmise után elhelyezték a megemlékezés virágait Magdi emléktáblájánál, majd továbbindultak Köveskálra, ahol Magdi iskolába járt. Balatonfüred érintésével érkeztek Balatonfűzfőre majd az áprilisban Magdiról elnevezett kerékpárúton jutottak el Litérre, ahol Magdi sírjánál adtak hálát a nap kegyelmeiért.

Forrás: Badacsonytördemici Plébánia
Veszprémi Főegyházmegye

dav
dav
sdr
dav
sdr
dav
dav
dav
 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »