TÁJÉKOZTATÁS

2021.09.03., Hírek rovat

Ezúton tájékoztatjuk a Veszprémi Főegyházmegye papságát és híveit, hogy a Szent Ferenc papi otthon státuszában a következő változás történt.

Mint ismeretes, mindannyiunk örömére a 2023-ban megrendezésre kerülő Európa Kulturális Főváros eseménye okán a Vár jelentős épületállománya megújításra kerülhet. Ezek közé tartozik a papi otthonként eddig működő volt ferences rendház épülete is. A Szent Ferenc papi otthon a költözéssel nem szűnt meg, a telephelye változott: a Hévízi Szent Lukács Idősek Otthonába költözött.

A költözés előtt mind az otthon lakóival, mind az otthon munkatársaival személyes egyeztettünk. Mindannyiuk számára lehetőség volt az új hely megtekintésére is.

Minden lakó számára egyszemélyes, akadálymentesített fürdőszobával ellátott lakrészt kínáltunk fel, modern környezetben, állandó szakápolói ellátással, gyógytornász jelenlétével.

A hétből négy lakó örömmel élt ezzel a lehetőséggel. Nyugalmazott érsek úr saját kérésének megfelelően a Szent Mihály Főplébánián került elhelyezésre egykori hivatalából fakadó méltó lakrész kialakításával. A Főegyházmegye természetesen továbbra is teljes körűen gondoskodik emeritus érsek atyáról. További két lakónk saját szándékának megfelelően önmaga gondoskodott további lakhatásáról.

Az otthon dolgozóival történt közös megegyezésnek megfelelően vagy a hévízi otthonban való további foglalkoztatás illetve a méltányos munkaviszony megszüntetése történt.

Mind a hévízi otthonba, mind a további helyszínekre való költöztetésben a Főegyházmegye munkatársai különös odafigyeléssel minden segítséget megadtak az otthon lakóinak.

Ezúton is köszönjük az otthon lakóinak megértésüket, együttműködésüket, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy egy megszokott környezetet, különösen idős korban elhagyni milyen nehéz.

Az otthon lakói és gondozóik búcsúünnepe

Tisztelettel megköszöntük, és ezúton is megköszönjük munkatársaink áldozatos szolgálatát. Örömmel értesültünk, hogy mindannyiuk munkahelye megoldott. Isten áldását kérjük munkájukra új munkahelyükön is.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »