Hetedik alkalommal rendeztek sakkgálát december 28-án, Tapolcán, melyen hagyományosan dr. Márfi Gyula érsek is részt vett.

A Csermák József Rendezvénycsarnokban szerda délután megrendezett hagyományos gálán Lakos Nikoletta nemzetközi nagymester Rig Lajos országgyűlési képviselővel mérkőzött meg, jelképesen lezárva az évet.  Márfi Gyula érsek pedig – aki az asztalitenisz mellett a sakkot is kedveli – Rig Lajos szekundánsaként mutatta meg sakktudását.

A látványos játszmát követően a hagyományoknak megfelelően térsakk, villámsakk, valamint további csapat- és villámversenyek következtek. A helyi sakkozók mellett a szombathelyi erősségek is bemutatkoztak.

A gyerekek számára a programot sor- és váltóversenyek színesítették, a szülőknek streetball-mérkőzést, kosárra dobást kínáltak a szervezők, valamint volt hatkezes szimultán is húsz táblán.

A szépszámú szülő, nagyszülő mellett a helyi plébános és kisegítő lelkész, Szakács Péter és Csernai Balázs atya is megtisztelte jelenlétével az eseményt, sőt aktívan kivette a részét az egyes sportágakból.

15740931_1160837644031297_1698596286686693203_n

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »