karitász2

Szíjártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója

A nagyböjti időszakban élelmiszer-gyűjtési akcióval kezdődött a Karitász húsvéti segélyprogramja.
A Katolikus Karitász által meghirdetett tartósélelmiszer-gyűjtési akció március 6 és március 13. között jelentős eredménnyel zárult.
A hívek a Veszprémi Főegyházmegyében is egy héten keresztül vihettek a templomokba tartós élelmiszereket, hogy ezzel is segítsék a nehéz helyzetben lévő családokat. Az így összegyűlt 4 tonnányi élelmiszerből 400-nál is több család kaphatott húsvéti élelmiszercsomagot a főegyházmegye területén. Az adományokból a Főegyházmegyei Karitász és a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola tanulói 8-10 kg-os csomagokat készítettek és az egyházmegyei településein élő rászorulóknak, nehéz helyzetben élő nagycsaládosoknak és egyedülálló idős embereknek juttatták el.
A színültig megtöltött csomagok változatos termékeket tartalmaztak. Volt benne tészta, lekvár, liszt, cukor, rizs, olaj, tea, édesség, konzervek, de megtalálható volt benne befőtt, tartós tej is és egyéb élelmiszerek.
A Veszprémi Főegyházmegyében a Karitász csoportok is kaptak az élelmiszercsomagokból, kiegészítve Béres Csepp
(a Béres Alapítvány jóvoltából) és Vetőmag csomagokkal. Így összesen 110 csomag vetőmagot, amiben 21 féle mag szerepelt,
illetve 320 üveg béres cseppet tudtunk szétosztani megyei szinten.

(Veszprém Főegyházmegyei Karitász)

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »