Udvardy György érsek áldotta meg az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola  újonnan elkészült tereit, a most kialakított Szent István király kápolnát és a különféle szaktermeket.

Rieder András az iskola igazgatója köszöntőjében örömmel számolt be arról, hogy a 2015-ben elindított iskolafelújítási és bővítési program ezzel a befejező szakaszához ért. Köszönetét fejezte ki a főpásztornak és a főegyházmegyének a megvalósulásban nyújott támogatásért, majd örömét fejezte ki, hogy a közelgő gyermeknap alkalmából a diákok használatba vehetik a kápolnát és a szaktantermeket.

Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője visszaemlékezett az iskola tíz évvel ezelőtti megnyitására, amikor a főegyházmegye egy kis iskolát választott arra, hogy a katolikus oktatást Ajkán elindítsa.

Udvardy György érsek megköszönte az állami támogatást, és a hamarosan a közelben épülő katolikus ővodára utalva elmondta, hogy ahol az iskola és az óvoda együtt működik, ott az intézmények is és a közösségek is egymást erősítik.  Ebben az erős közösségben a kialakuló emberi kötelékek miatt a gyermekek biztonságban érezhetik magukat, a szülők pedig nyugodtak lehetnek gyermekeik fejlődése miatt. Ezután megáldotta az épületet, kihangsúlyozva, hogy az áldás nem az épületnek, hanem a benne tanulóknak és dolgozóknak, valamint azok családjainak szól, végül ünnepélyesen átvágták a szalagot az intézmény aulájában.

A szalag átvágását követően a tetőtérben a szentmise kezdetén megáldotta az új kápolnát.
Az ünnepségen az iskola tanítványai énekkel és rövid műsorral vettek részt.

A diákság pedig az élő közvetítésnek köszönhetően a tantermekben követhette az ünnepséget és a szentmisébe is így kapcsolódhattak be.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »