A belvárosi tornacsarnok tulajdonjogát a jelenlegi funkció megtartása mellett a Veszprémi Érsekség vette meg az önkormányzattól. Az erről szóló adásvételi szerződést szerdán írták alá a felek.

Az ingatlan értékesítésre vonatkozó nyílt pályázatra egy ajánlat érkezett bruttó 180 millió forinttal, a benyújtó Veszprémi Érsekség – mint a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartója – a belvárosi tornacsarnok használatára vonatkozóan a tárgyi ingatlant a jelenlegi funkció mellett kívánja hasznosítani – hangzott el a szeptemberi közgyűlésen. A hivatalos adásvételi szerződést szerdán írta alá Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula érsek.

Mindkét fél számára előnyös üzlet született – hangsúlyozta Porga Gyula. Mint mondta, a város 180 millió forinttal gazdagodott, ugyanakkor nem lett szegényebb egy intézménnyel, hiszen az továbbra is Veszprémet szolgálja a meglévő funkció megtartásával, a fenntartás az érsekség által működtetett Szilágyi iskolát terheli.

Márfi Gyula érsek a szerződés aláírása előtt azt mondta, szükségük volt erre a létesítményre, hogy a Szilágyiban tanuló gyerekeknek legyen mozgásterük. Hozzátette, a sportfoglalkozások mellett ünnepségeknek is helyet adhat majd az épület, de mindezek mellett továbbra is biztosítják a délutáni foglalkozások megtartását.

http://vehir.hu/cikk/2012-10-03/uj_tulajdonos_regi_funkcio.html

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »