A korábbi években a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület részeként megszervezett szentségimádási és imalánc a kongresszus ünneplését követően is folytatódik, hogy évente két alkalommal, Úrnapja és Krisztus Király ünnepének alkalmából összegyűljünk az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztus előtt.

Az Erdő Péter bíboros és a NEK Titkárság által kilencedik alkalommal meghirdetett imaláncba a világ valamennyi kontinenséről, világszerte 1500 helyszínről járultak Jézus elé a hívek, hogy kifejezzék: “Krisztus Úr s Király a föld felett”.

A november 20-án, Krisztus Király előestéjén szervezett világméretű szentségimádásba a híveknek idén is lehetősége nyílt bekapcsolódni az Oltáriszentség előtt egyházközségeikben, templomaikban, vagy akár otthonaikban, imádsággal, Szentírás-olvasással.

Az imalánchoz egyházmegyénk számos településén csatlakoztak a résztvevők csendes, vezetett, elmélkedéssel vagy zenés dicsőítéssel egybekötött szentségimádás alkalmával.

Több plébánia közössége kapcsolódott be egyidejűleg az imádságba Veszprémben, Keszthelyen és Pápán, de számos egyházközség mellett például Várpalotán, Balatonfűzfőn, Sümegen, Badacsonytördemicen, Nemesbükön, Sármelléken, Hahóton és Felsőrajkon, Zalaszentgróton és Zalaegerszeg – Csácsbozsokon is együtt imádkoztak a hívek az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztus előtt összegyűlve.

 

 

 

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »