14. alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját (KELET) február 9. és 11. között. Az események idén Pécs adott otthont. A programokon, melyre több mint 150 magyar egyetemista látogatott el határon belülről és túlról főegyházmegyénkből dr. Kulcsár Dávid veszprémi egyetemi lelkésszel 11 fiatal vett részt.

Péntek este a köszöntők és a finom vacsora után a pécsi székesegyházban vezetett szentségimádáson tapasztalhatták meg a résztvevők Jézus valóságos jelenlétét. Ezt segítette a szentgyónás, valamint a közbenjáró ima lehetősége is.

Szombaton reggel szentmisével indult a nap, majd egy kerekasztal-beszélgetés kezdődött a békéről, mely kapcsolódott az idei találkozó mottójához: „Keresd a békét és járj annak útján!” (Zsolt 34,15)

Az elhangzottak után kisebb csoportokban volt lehetőség beszélgetni a témáról. Délután fakultatív programok kínálkoztak, este pedig borkóstolóval és hajnalig tartó, rendkívül jó hangulatú bállal készültek a szervezők.

Vasárnap 8 órától Felföldi László pécsi püspök tartott rendkívül személyes hangvételű szentmisét a székesegyházban, majd a záró programok és ebéd után lelkileg feltöltődve, mosolyogva indultak haza a résztvevők.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »