Az egyházközségi, kisközösségi lapok és internetes oldalak szerkesztőinek XII. országos találkozóját a Magyar Katolikus Újságíró Szövetség (MAKUSZ) a Veszprémi Főegyházmegye és Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ közreműködésével szeptember 27. és 29. között rendezte Veszprémben.

Az eseményre az ország minden részéről, sőt a Vajdaságból is érkeztek sajtóapostolok. A találkozón részt vett Szikora József, a MAKUSZ elnöke.

A szerkesztők találkoztak Márfi Gyula érsekkel, megismerkedtek az egyházmegye szentjeinek helyi kultuszával, látogatást tettek a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjteményben, valamint az érseki levéltárban és könyvtárban.

A web2-s kommunikációról Kiss Márton, a jezsuita rend sajtómunkatársa, Sándor István boldoggáavatásáról pedig Lengyel Erzsébet, a szalézi rend sajtósa tartott előadást. A kisközösségi rádiózásban rejlő evangelizáció lehetőségeit Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke tárja a hallgatók elé. Bemutatkozott a Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió, melynek összeállításaival a Magyar Kurír látogatói is rendszeresen találkozhatnak. A lap- és webszerkesztői munka folyamán felmerülő gyakorlati kérdések megvitatására a műhelymunka keretében kerül sor a hosszú hétvégén.

A szakmai előadások mellett lehetőség nyílt az eszmecserére, egymás megismerésére. A sajtóapostolok bekapcsolódtak a veszprémi Szent Mihály-székesegyház búcsújába is – írta Rochlitz Bernadett, MAKUSZ Egyházközségi lapok szakosztályának titkára.

Makusz/Magyar Kurír

Fotó: Szaléziánum

[simpleviewer gallery_id=”373″]

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »