A Padányi Katolikus Iskola középiskolás énekkarosai Lengyelországba utaznak a Pueri Cantores Ifjúsági Kórustalálkozóra.

Az idei évben harmadik alkalommal vesznek részt ezen a nagy katolikus énekkari fesztiválon. Az iskola krakkói testvériskolájának a Prezentációs nővérek gimnáziumának a meghívására tesznek eleget nagy örömmel, hiszen az elmúlt két évben nem tudtak találkozni. A Pueri Cantores találkozók alapgondolata a békéért való imádság. Az idei fesztivál a békéért való könyörgés mellett a “ Veni SANcte Spiritus” jegyében zajlik. A liturgikus eseményeket zenei hangversenyek, kórus koncertek kísérik majd, így válik a vallási program egyben zenei kulturális élménnyé is. A Padányi Schola vegyeskar Zsilinszky Cecília vezetésével és a Padányi Gregorián kórus Hutvágner Erika vezetésével mutatkozik majd be ezen a nemzetközi eseményen.

A diákok utazását a Veszprémi Érsekség és a Padányi Schola Alapítvány támogatja. A fiatalok augusztus 7 én este 6 órakor a Károly templomban este 6 órai szentmisében adnak hálát énekükkel az utazás sikeréért.

A Padányi Katolikus Iskola énekkarosai Krakkóban a főtéri Mária templomban, Marek Jedraszewski krakkói érsek által celebrált békeimádságon.

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »