A czestochowai Szűzanya kegykép másolatát a veszprémi Szent Margit-templomban május 9-én, vasárnap a 10 órai szentmisén fogadjuk.

A szentmise közvetítésébe itt lehet bekapcsolódni:

Kövesdi Hanna, a veszprémi Lengyel Önkormányzat elnöke megkeresésére a Margit-templomba érkezik a czestochowai Szűzanya kegykép mása, amely kép tavaly egy országos imakörútra indult, de a pandémia megszakította az eseményt, így a körút ebben az évben folytatódik. A kezdeményezés dr. Rónayné Slaba Ewa Lengyel Nemzetiségi Szószólóé, ehhez csatlakozott a veszprémi Lengyel Önkormányzat, így a czestocbowai Szűzanya képmás imakörútjának egyik stációja Veszprém. A hosszú imakörút végén a Szűzanyát jelképező képmás 2021. szeptember 5-én megérkezik a Puskás Ferenc Stadionba, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitó misére, ahol ünnepélyes külsőségek között fogadjak majd.


A czestochowai Szűzanya kegykép mása országos imakörút, Veszprém
Árpád-házi Szt. Margit-templom, Szt. Margit park 1.
2021. május 9. vasárnap 10:00 órai nagymise

A czestochowai Szűzanya kegykép mása egy országos imakörúton van, ennek egyik állomása Veszprém. A hosszú imakörút végén a Szűzanyát jelképező képmás 2021. szeptember 5-én megérkezik a Puskás Ferenc Stadionba, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitó misére, ahol ünnepélyes keretek között fogadják majd.

A Szentképről:
A częstochowai Fekete Madonna ikon Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása, a lengyel katolicizmus és függetlenség szimbóluma. A Jasna Góra-i pálos kolostorban őrzik Lengyelországban, Częstochowában. A legenda szerint Szent Lukács evangélista festette egy cédrustáblára, amely a Szent Család otthonából származott.
A Jasna Góra-i kolostort 1382-ben, Márianosztráról kiindulva, magyar pálos szerzetesek alapították. Amíg a magyar pálos rendtartomány az évszázadok viharaiban kétszer is megsemmisült, addig a czestochowai kolostor fokozatosan a pálos rend legfontosabb központjává vált.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »