Azzal, hogy időt szánunk a házasság ünneplésére, azt jelenti, gondolunk a jövőre – hangsúlyozta Dr. Udvardy György érsek atya a Házasság Hete záróeseményén a Házasság Ünnepén.

A Házasság Ünnepének az idén is a Gizella Hotel és Étterem adott otthont. Az est főszervezője, már tizenkettedik alkalommal a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja volt.

Az ünnepi este programjait Dr. Udvardy György érsek atya nyitotta meg.

–  Az, hogy időt szánunk a házasság ünneplésére, azt jelenti, gondolunk a jövőnkre. Hiszen a házasság az alapja a családnak, amely egy Istentől akart közösség, és amely belesimul Isten tervébe – mondta.

Érsek atya kiemelte, a szentségi házasság prófétai voltát, hiszen a keresztény házaspárok Istenről tanúskodnak, a maguk emberi eszközeivel. Érsek atya kérésére egy rövid elcsendesedés során mindenki hálát adhatott azokért a kegyelmekért és ajándékokért, amelyekkel Isten megajándékozta az életét, majd ezekre a hálaadásokra és fohászokra közösen Isten áldását kérték a jelenlévők.

Az este Fodor-Hekler Melinda „Lehet a szerelem örök?” című zenés irodalmi műsorával folytatódott, melynek során operarészleteket, musical betétdalokat, zárásként pedig egy csodálatos imát, Gomez Ave Maria-ját hallgathatta meg a házasságot ünneplő közönség.

Ezt követően egy hosszúra nyúlt és kalandos nászút történetével ismerkedhettek meg a résztvevők Harkányi Árpád és Zárug Zita segítségével, akik egy baráti hangvételű beszélgetés alkalmával számoltak be eddigi életük egyik legnagyobb kalandjáról, a Föld körüli különleges nászútjukról, melynek során biciklivel járták be a világot – mintegy négy év alatt. Zita és Árpi a maguk kedves, közvetlen módján meséltek nekünk életük és utazásaik – olykor meghökkentő – fordulatairól: hogyan fogalmazódott meg bennük megismerkedésük után néhány évvel a világ körüli biciklis nászút gondolata; hogyan viselte az addig a biciklizéstől magát távol tartó Zita a több mint 40 ezer kilométernyi tekerést; hogyan diagnosztizálta Árpi vesekövét Nepálban egy éppen ott túrázó magyar vesespecialista doktornő, akivel a szerencsés véletlen – a Gondviselés? – hozta össze a házaspárt; hogyan tapasztalták meg minden országban az emberek jóságát, nyitottságát és segítőszándékát. Meséltek életük aktuális legnagyobb kihívásairól: három kisgyermekükről is, akiknek az érkezése természetesen nem tartja vissza az aktív szülőket az újabb utazásoktól – amellett, hogy most inkább hagyományos családi életet élnek, az átlagosnál valamivel több biciklizéssel és utazással. Utazásuk egyik legnagyobb megtapasztalásaként emelték ki annak felismerését, hogy a világ jó hely, az emberek jók.

Az est záró részében Tátrai József és Tátrainé Radics Rita, a Rendhagyó Randevúk című, házaspároknak szóló játékos programsorozat házigazdái számoltak be a játék idei sikereiről.

A programokat követően a megjelentek egy finom vacsora mellett folytathatták a kötetlen beszélgetést.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »