Hagyomány a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában, hogy az intézmény karácsonyi vásárára egy délután szülők, pedagógusok és gyerekek együtt készítenek kézműves darabokat. Idén is így volt ez, a Fő téri épület aulájában a közös munka eredményeként számos szép darabbal gazdagították a vásár kínálatát: asztaldíszekkel, karácsonyfára való szép dekorációval, kedves ajándéktárgyakkal.

Székelyné Árkosy Nóra elmondta, ő rendszeresen részt vesz ezeken az alkalmakon, mert fontosnak tartja, hogy gyermekeinek személyes példát adjon arra, miként lehet értelmes, kedves, szeretetteli dolgokkal készülni a karácsonyra. Tóthné Kőszegi Anita, az iskola felsős munkaközösségének vezetője volt a délután egyik szervezője. Megtudtuk, hogy az iskola karácsonyi vására a vasárnapi 9 órás szentmise után és a kedd délutáni ünnepség ideje alatt “tart nyitva”. Az intézménybe járó nehezebb sorsú gyermekek számára minden évben tartós élelmiszerekből állítanak össze ajándékcsomagot , a vásárból befolyt adományokat is erre fordítják.

A kreatív alkotódélután keretében adták át az iskola betlehemkészítő pályázatának díjait. A kiírás szerint bármilyen anyagból készülhetett a mű, sok szép alkotás érkezett, ezek megtekinthetők az aulában. A pályázók mindegyike könyvjutalmat, emléklapot és édességet kapott munkája elismeréseként. Gombásiné Takács Gyöngyi, az iskola igazgatója elmondta, hogy hagyományossá szeretnék tenni ezt a kezdeményezést.

ha

Forrás: http://www.papa-ma.hu/

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »