Az MKPK közleménye

2021.06.25., Hírek rovat
Örömmel értesültünk a járványügyi helyzet javulásáról, ezért – figyelembe véve a szakemberek véleményét, valamint tekintettel a beoltottak magas számára és a COVID-19 járvány miatt életben lévő korlátozások további enyhítésére –, Egyházunk sajátosságait szem előtt tartva, korábbi intézkedéseinket módosítva, 2021. július 4-től kezdődően az alábbi módon rendelkezünk:
  1. Mostantól nem kötelező zárt térben sem a maszk viselése, figyelemmel kell lenni azonban az esetlegesen még életben lévő járványügyi korlátozásokra.
  2. Nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások sem, amelyek kizárólag a járvány miatt léptek életbe, hacsak a területileg illetékes megyéspüspök másként nem rendelkezik.
  3. Továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni, figyelembe véve az aktuális járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára. Áldoztatáskor a kézfertőtlenítést továbbra is ajánljuk.

Az Egyházi Törvénykönyv 838. kánonja értelmében az egyes megyéspüspökök, illetve akik a jogban velük egyenlő elbírálás alá esnek, ettől eltérő rendelkezéseket is hozhatnak.
Jelen rendelkezés Magyarország latin szertartású egyházmegyéire érvényes.
Szeretnénk újfent köszönetet mondani mindenkinek a helytállásért ebben a rendkívüli helyzetben. Imádságos lelkülettel figyeljünk továbbra is egymásra.

Budapest, 2021. június 25.

Dr. Udvardy György érsek úr az MKPK közleményében foglaltakkal kapcsolatban kiegészítésről, vagy esetleges változtatásról nem rendelkezett, így a Veszprémi Főegyházmegye területén az MKPK rendelkezései szerint járunk el.

A rendelkezések 2021. július 4-én lépnek érvénybe.

Dr. Udvardy György érsek úr ugyanakkor a jelen rendelkezést szem előtt tartva, tanácsolja a plébániavezetőknek és a híveknek a fokozott körültekintést, a felelősségteljes magatartás pedig továbbra is mindannyiunk részéről kívánatos.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »