Bódi Mária Magdolna földi születésnapjának ünnepe a Szent Mihály Főszékesegyházban

A Veszprémi Főegyházmegye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával 2023.08.08-án kedden 18:00 órától a Szent Mihály Főszékesegyházban emlékezik Bódi Mária Magdolna vértanú földi születésnapjára. A szentmisét követően a Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi hangversenyére kerül sor.

Bódi Mária Magdolna (1921.08.08. – 1945.03.23.) emlékezetének éltetése kiemelten fontos a Főegyházmegye számára. A hagyományos zarándoklatokon, és ünneplésen túl hagyományteremtő céllal zenei hangversennyel kívánják hívőkhöz és nem hívőkhöz közelebb hozni Magdolna példamutató életét, másokért való odaadását (a II. világháborúban társaiért vállalt vértanúhalálát), személyes felelősségvállalását, bátor, elkötelezett életét.  Ezeken az estéken az élet-halál, az önfeláldozás, a vértanúhalál témájának zeneművészeti megfogalmazásával szeretnénk a hallgatóságot gazdagítani, elmélyíteni, elgondolkodtatni.

A program minden zenekedvelőhöz, elcsendesedni vágyóhoz, választ keresőkhöz szól.

Műsoron Mendelssohn h-moll vonósszimfónia No.10., Mozart A-dúr hegedűverseny K129. valamint Bartók: Divertimento című műve.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva megtehetnek.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »