Tekintettel a koronavírus-járvány újra fokozódó terjedésére és a ránk bízottak iránti felelősségtől vezetve, 2021. november 1-vel az alábbi rendelkezések lépnek életbe a Veszprémi Főegyházmegyében.

Templomainkban a szentmiséken és egyéb liturgikus tevékenység során a maszk használata kötelező. A ministránsoknak, liturgikus szolgálattevőknek is kell maszkot viselniük. A celebránsnak az áldoztatáskor kell maszkot viselnie. A szentáldozáshoz járuló hívek csak közvetlenül áldozásuk előtt vegyék le a maszkjukat. A celebráns és minden áldoztató a szentmisék előtt és után, illetve az áldoztatás megkezdése előtt fertőtlenítse kezeit.

Az áldoztatás csak kézbe történhet.

A kézfogás a béke jelének átadási módjaként nem megengedett.

A szenteltvíztartókat ürítsük ki.

A perselyezés a hívek szentmiséről történő távozásakor, a kijáratnál legyen.

Fertőtlenítsük a gyakran érintett felületeket (kilincseket, ajtókat, korlátokat, padokat), helyezzünk el kézfertőtlenítőt a bejárat közelében.

Akik felső légúti betegség tüneteit észlelik magukon (köhögés, tüsszögés, orrfolyás), ne menjenek templomba és közösségbe. Ebben az esetben rájuk, mint minden beteg esetében, a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés érvényes.

Az emberszeretet parancsa és az egymásért érzett felelősség ösztönözzön mindannyiunkat a fertőzések megelőzésére tett intézkedések következetes betartására!

Veszprém, 2021. október 29.

                                                                                                                                                     + Dr. Udvardy György érsek

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »