A Veszprém – Főegyházmegyei Karitász, Devecser Város Önkormányzata valamit a Bakonyerdő Zrt. közös összefogással lélegeztető gépet vásárolt és adományozott a devecseri Ölbei Zoltánnak. A súlyos tüdőbetegségben szenvedő Ölbei Zoltán élethez elengedhetetlen eszközt hivatalosan január 30-án Devecserben a Polgármesteri Hivatalban sajtótájékoztató keretében adták át.

Ferenczi Gábor Devecser polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, köztük Szijártó László esperes, plébánost, a Veszprém – Főegyházmegyei Karitász igazgatóját, Kiss Gábort a Bakonyerdő Zrt. Gazdasági vezérigazgató-helyettesét, valamint Ölbei Zoltánt. A polgármester kiemelten fontosnak tartja a városban zajló karitatív tevékenységeket. Véleménye szerint a település mindennapi életéhez szinte elengedhetetlenné vált az önzetlen felajánlás, az önkéntesség és az adományozás. Ferenczi Gábor polgármester megköszönte a hármas együttműködést, és nagy örömmel adta át a lélegeztető gépet.

Szijártó László elmondta, rendkívül büszke erre a hármas összefogásra, aminek eredményeként Ölbei Zoltán életét ezáltal biztonságosabbá, élhetőbbé és komfortosabbá tette hosszú évtizedekre. A karitász igazgatója szerint példaértékű volt ez az összefogás, segítségnyújtás. Megköszönte áldozatkész munkáját Szijártó Gábornak, Gelencsér Bencének, valamint a pusztamiskei Karitász csoportnak.

Ölbei Zoltán beszélt betegségéről, ami az iszapkatasztrófa előtti időben alakult ki szervezetében, de az ismert súlyos baleset után baktériumok támadták meg tüdejét, ami így csupán 13%-ban működőképes. A jelenlévőknek bemutatta a lélegeztető gép működését, amelyet az éjszakai órákban, pihenés közben használ, így pótolja szervezete számára a szükséges oxigén mennyiséget. Ölbei Zoltán meghatódva mondott hálás köszönetet a három szervezetnek a rendkívüli támogatásukért és külön háláját fejezte ki Szijártó Gábornak lelkiismeretes, hathatós segítségéért.

Az újonnan beszerzett életmentő lélegeztető gép fél millió forintba került, Devecser város Önkormányzata és a Bakonyerdő Zrt. 100-200 ezer forintot adományozott, a hiányzó összeget a Veszprém – Főegyházmegyei Karitász alapítványa biztosította.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »