A veszprémi Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) egyik kiemelt programeleme lesz az István a király koncert szeptember 30-án, szombaton 20.30 órától Veszprémben a Szentháromság téren.

Az első királyunkról szóló előadás helyszíne a Szentháromság tér lesz. Egyáltalán nem véletlenül. Veszprém több mint ezeréves keresztény város. Első királyunk, Szent István és felesége, Boldog Gizella királyné, valamint fiúk Szent Imre herceg törekvéseivel hazánk szerves része lett a keresztény Európának. Minden itt kezdődött el, a veszprémi várhegyen. A vár ódon falai közt vert gyökeret a magyar kereszténység, amelynek mi, a jelen és a jövő generációi is fontos értékőrzői vagyunk, leszünk. A KATTÁRS egyik fontos küldetése, az ember egyéni és közösségi felelősségvállalásának hirdetése. Felelősek vagyunk a múlt értékeiért, a Szent Istváni örökségért, ugyanakkor nekünk kell jótállni a jelen cselekedeteiért, a kultúránk, a szűkebb és tágabb közösségünk, a hitünk, a társadalmunk megőrzéséért, továbbadásáért.

Az esemény ingyenes, de személyes felelősségvállalásunk megerősítésével lehetőségünk van adományozásra – a helyszínen elhelyezett gyűjtőládákba – a háború óta súlyos körülmények között élő kárpátaljai honfitársaink részére. Ezzel is szeretnénk a hétköznapjaikat napról, napra nehezebben megélő testvéreinket támogatni. Gyűjtsük össze együtt az adományokat! Készüljenek!

REGISZTRÁCIÓ ITT

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »