A badacsonytördemici templomba belépve hétfőtől Bódi Magdi emléktáblája fogadja az érkezőt. A polgármester, Vollmuth Péter kezdeményezésére a tavaszi kerékpártúra sikerén felbuzdulva, Szécsi Ferenc balatonfűzfői plébános és a veszprémi Szaléziánum közreműködésével, Magdi születésének évfordulójához kapcsolódva ismét zarándoklatra várták a kerékpárosokat.

A 70 év 70 km elnevezésű zarándoklat előestéjén dr. Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét a badacsonytördemici plébániatemplomban, ahol Magdit megkeresztelték 1921. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén. Ezt követően megáldotta Bódi Magdi emléktábláját.

Augusztus 4-én a közel 40 zarándok a badacsonytördemici plébániatemplomban gyülekezett. Jézus Szíve litánia és áldás után indulnak el Köveskálra, ahol megkoszorúzták Magdi emléktábláját. Innen indulnak tovább Balatonfűzfőre, ahol koszorút helyeztek el Magdi emléktábláján Balatonfűzfő – Gyártelepen a Nitrokémia Zrt. bejáratánál. Itt Marton Béla polgármester bejelentette, hogy a gyár előtti utcát Magdiról nevezték el. A zarándoklat zárásaként a Szent László templomban szentmisén vettek részt.

Az augusztusi kerékpáros zarándoklatot Juhász Gábor budapest-vizafogói plébános vezette, aki már áprilisban is vezette azt a zarándokcsapatot, akik végig kerékpározták Szigligettől Litérig a 70 kilométert. Akkor a zarándoklat Magdi születésétől vértanúhaláláig vezette a résztvevőket, akik az egyházmegyei megemlékezésre érkeztek meg Litérre.

 [simpleviewer gallery_id=”946″]

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »