3. nap – december 2. – Engedelmes apa

Mennyei Atyánk, vezess bennünket imádságunkban, jöjj segítségünkre megvilágosító kegyelmeddel! Szent József szüntelenül kereste arcodat, és hűséges maradt akaratod teljesítésében. Add meg nekünk, hogy az Ő önajándékozó életének példájából fáradhatatlan hitet, lankadatlan reményt és bátor, tiszta szeretetet meríthessünk Tőled kapott küldetésünk felismerésére és betöltésére. Ámen.

Isten vágyakozó szeretettel vár valamennyiünket, és ezzel a vágyakozó szeretettel hív, hogy megossza velünk, milyen szerepet szánt nekünk az üdvtörténetben. Isten mindnyájunkkal számol, mindnyájunkra számít.

József előtt is feltárta terveit, mégpedig álmokon keresztül (Mt 1–2). József pedig, mikor Isten kinyilvánított akaratát megismerte, nem habozott engedelmeskedni, anélkül, hogy kérdéseket tett volna fel a nehézségekről, melyekkel szembe kell néznie.

Józsefet Isten arra rendelte, hogy apaságának gyakorlásával szolgálja Jézust és küldetését: József ily módon együttműködik az idők teljességében a megváltás nagy misztériumával, s így ő valóban az üdvösség szolgája.

József egész életében, minden körülmények között ki tudta mondani, hogy legyen meg Isten akarata, ki tudta mondani saját igenjét, mint Mária az angyali üdvözletkor és Jézus a Getszemáni-kertben.

  • Te miként, hogyan tudod szolgálni Jézust és az Ő küldetését ott, ahol élsz?
  • A következő néhány percben tekints rá kapcsolataidra és feladataidra, melyek mindennapjaidat meghatározzák. Vedd sorra valamennyit egyesével: a számodra kedves és nehézkes embereket, helyzeteket is.
  • Ki tudod mondani Isten előtt valamennyire vonatkozóan: legyen meg a Te akaratod?

Kérd Szent József vezetését és közbenjárását valamennyi élethelyzetedben, kapcsolatodban:

Üdvöz légy, Megváltó őrzője, Szűz Mária férje! Isten rád bízta Fiát, Mária beléd vetette bizalmát, Krisztus veled lett emberré. Ó, boldog József, mutatkozz apának felénk is, és vezess bennünket az élet útján! Nyerj nekünk kegyelmet, irgalmat és bátorságot, és védj meg minden bajtól! Ámen.

Miatyánk…

Üdvözlégy…

Dicsőség…

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »