8. nap – december 7. – Teremtő bátorságú apa

Mennyei Atyánk, vezess bennünket imádságunkban, jöjj segítségünkre megvilágosító kegyelmeddel! Szent József szüntelenül kereste arcodat, és hűséges maradt akaratod teljesítésében. Add meg nekünk, hogy az Ő önajándékozó életének példájából fáradhatatlan hitet, lankadatlan reményt és bátor, tiszta szeretetet meríthessünk Tőled kapott küldetésünk felismerésére és betöltésére. Ámen.

Amikor a gyermekségevangéliumokat olvassuk, talán feltesszük magunknak a kérdést, Isten miért nem avatkozott be? Miért nem gondoskodott arról, hogy Jézus kényelmes helyen születhessen meg? Miért kellett a Szent Családnak az újszülöttel gyilkosok elől menekülniük?

Isten azonban események és emberek révén lép közbe. József az az ember, akin keresztül Isten gondoskodik a megváltás történetének kezdeti időszakáról. Ő az igazi „csoda”, amellyel Isten megmenti a gyermeket és anyját. Isten ennek a férfinak a teremtő bátorságában bízva avatkozik be.

Ha minden valódi belső gyógyulás első szakasza saját történetünk elfogadása – vagyis az, hogy helyet adunk magunkban annak is, amit életünk során nem mi választottunk –, hozzá kell tennünk egy másik fontos jellemvonást: a teremtői bátorságot.

Isten mindig megtalálja a módját üdvterve megvalósítására. Időnként úgy tűnhet, hogy a mi életünk is a hatalmasok kezében van, vagy hogy Isten nem segít rajtunk, ám ez nem azt jelenti, hogy elhagyott volna minket, hanem azt, hogy bízik bennünk, és abban, hogy tudunk élni tőle kapott ajándékaiból.

A körülötted élő testvéreid közül kinek a teremtő bátorságáért vagy különösen hálás, akin keresztül Isten gondoskodott, gondoskodik rólad?

  • Te hol lehetsz csoda valaki számára? Nézz körül: mit bízhat Isten rád az üdvösség tervéből?

Kérd Szent József közbenjárását Istentől kapott küldetésed keresésében és megélésében:

Üdvöz légy, Megváltó őrzője, Szűz Mária férje! Isten rád bízta Fiát, Mária beléd vetette bizalmát, Krisztus veled lett emberré. Ó, boldog József, mutatkozz apának felénk is, és vezess bennünket az élet útján! Nyerj nekünk kegyelmet, irgalmat és bátorságot, és védj meg minden bajtól! Ámen.

Miatyánk…

Üdvözlégy…

Dicsőség…

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »