Mintegy 50 külföldről – elsősorban Ázsiából – érkezett, de Magyarországon élő és szolgáló szerzetes, nővér és pap látogatott Veszprémbe szeptember 17-én, szombaton. A Pápai Missziós Művek igazgatója, P. Sebastian Benvin Madassery verbita szerzetes meghívására – a Szentatya iránymutatása alapján- az ország több részéből érkezett vendégek immár 6. alkalommal találkoztak.

Veszprémben Márfi Gyula érsek fogadta őket a Szaléziánumban, ahol a főpásztor ” Krisztusnak, a Küldöttnek titkát élni” címmel tartott elmélkedést, Szent János Pál pápa Redemptoris Missio enciklikája alapján, majd a Szent Mihály Bazilikában a missziós atyákkal együtt mutatott be szentmisét.

A délután folyamán Érsek atya vezetésével megtekintették az Érseki Palotát és a Szaléziánumot is.

Sebastian Benvin Madassery verbita szerzetes elmondta, hogy mennyire fontos ez a találkozás különösen a szerzetesnővéreknek – köztük Teréz anya Nővéreinek – akik máskor az évben nem mozdulnak ki szolgálati helyükről. Elmondta, hogy Európának is mennyire nagy szüksége van a misszionálásra, mert az emberek nagy része ezen a földrészen eltávolodott az Istenben való hittől. A misszionáriusok segíthetnek a jelenlétükkel evangéliumi frissességet hozni és átadni az örömhírt- fogalmazott az indiai származású 13 éve Magyarországon élő szerzetes.

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »