A virágvasárnapi élő passiójátékra való készülődés új szakaszához érkezett. Az eddigi kiscsoportos próbákat követően március 15-én egy teljes szereplős alkalomra gyűltek össze a lelkes önkéntesek.

Napindítóként Udvardy György érsek atya osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel, megköszönte a szolgálatra szánt idejüket, imádságukat, energiájukat. Elmélkedésében többek között arról beszélt, hogy míg az ószövetségben a csoda szó nem található meg, napjainkban ez a fogalom hitünkben jelen van. Az ószövetségben a csoda az Isten jelenléteként szerepel. Ezt a jelenlétet szeretnénk a szolgálattal megeleveníteni mind a szereplők, mind a nézők számára. Hiszünk abban, hogy az élő passiójáték formálhatja minden résztvevő személyes és közösségi életét is. A nap folyamán elsőként az elkészült ruhák próbájára is sor került, így mindenki magára ölthette a szerepének megfelelő ruhát. A próba alkalom lehetőséget biztosított egyaránt arra is, hogy a szituációk, mozgások és szövegek gyakorlása mellett lélekben is készülhessünk Jézus utolsó útjának megjelenítésére.

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket, hogy tartsanak velünk és április 2-án vasárnap 15 órai kezdettel legyenek részesei a passiójátéknak.

 

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »