Az idei évben az ajkai Szent István Király Római Katolikus Iskolában adták át ünnepélyes keretek közt a Katolikus Karitász által szervezett “betűvető” program biztosította adományokat.

A sajtónyilvános eseményen részt vett Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Rieder András igazgató valamint Reitter István hitoktató.

László atya beszédében elmondta, hogy az idei tanévkezdéskor a Karitász alapítványa közel 3 millió forinttal tudta támogatni a rászoruló családokat a Veszprémi Főegyházmegyében, így 585 tanulónak tudtak segíteni, szebbé tenni az iskolakezdést. Rieder András igazgató köszöntötte a jelenlévőket, majd örömét fejezte ki, hogy az iskola és a támogató szervezet között kitűnő a kapcsolat valamint háláját fejezte ki, hogy folyamatosan jelen van a Katolikus Karitász az iskola falai közt, így munkájukkal segíti a közösségépítő törekvéseiket. Reiter István megköszönte a jelenlévő tíz tanuló nevében a segítséget, amely iskolaszerekből, tartós élelmiszerekből és egy 5000 forintos vásárlási utalványból ált össze.

Az ünnepség végén a megjelentek közösen adták át az adományokat a megjelent diákok számára, akik ezt nagy örömmel fogadták.

 

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »