Pápán tartotta regionális tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiója az elmúlt szombaton. A Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye 21 máltai csoportjából érkezett közel 80 küldött részvételével megtartott rendezvény a Bencés Nagyboldogasszony templomban bemutatott szentmisével kezdődött, majd a Városháza nagytermében folytatódott a program. A küldöttek beszámolót hallhattak a 2015-ös év történéseiről és gazdálkodásáról, illetve a 2016-os tervekről is.

Győri-Dani Lajos, a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke a küldöttgyűlés kapcsán elmondta, a Közép-dunántúli Régió nagyon fontos szerepet tölt be a szervezet életében, egy feltörekvő régió, és nagyon büszkék az itt folytatott munkára. Egyrészt azért, mert az itt működő intézmények példaértékű munkát végeznek, illetve azért, mert az önkéntesség szempontjából, és a különleges feladatok ellátása során is kiemelt, központi szerepet vállal a régió. Így volt ez az elmúlt években is, hiszen a kolontári iszapkatasztrófa idején, a néhány évvel ezelőtti, nagy márciusi hóviharban és az elmúlt évben a migránsokkal kapcsolatos teendők során is komoly feladatot láttak el a Közép-dunántúli régió munkatársai és önkéntesei.

A 2015-ös évvel kapcsolatban Pataki Gergely regionális ügyvezető hangsúlyozta, a rájuk bízott munkát, küldetésüket folyamatosan ellátták, lassú fejlődés, új programokba való bekapcsolódás is jellemezte az évet. A 2016-os év legfontosabb feladata, hogy olyan területekre, szegregátumokba is eljussanak, ahová a szeretetszolgálat eddig a falak közé szorított intézményei által nem juthatott el. Ezt célozza többek közt a 2015-ben elindított Mozgó Játszótér program is.

Az idei esztendő tisztújító év a szeretetszolgálat életében. A küldöttgyűlés meggyőző többséggel választotta újra Bondor Lajos régióvezetőt, Fülesi János régióvezető-helyettest és Kovács Mihály lelki vezetőt.

Forrás: www.papa-ma.hu

DSC_1917 DSC_1921 DSC_1940 DSC_1943 DSC_1968 DSC_1970

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »