Advent második vasárnap előestéjén Nagy Károly c.apát, kanonok, plébános valamint Brányi Mária Veszprém város alpolgármestere gyújtotta meg a második gyertyát a város adventi koszorúján az Óváros téren.

Brányi Mária alpolgármester beszédében kiemelte: a karácsonyi felkészülés a remény időszaka, azonban nem elég hinni benne, tenni is kell azért, hogy az álmaink megvalósuljanak. Alpolgármester asszony azt kívánta, hogy mindenkinek legyen ereje ehhez, és arra kérte hallgatóságát: segítsenek ebben másoknak is, számos olyan kezdeményezést találhatunk, amelyek mellé állva ezt megtehetjük.

Nagy Károly atya beszédében felhívta figyelmünket arra, hogy az advent a készülődés időszaka, ám mi mégis néha eltévedünk, járjuk az üzleteket, csodáljuk a kirakatokat, próbáljuk kitalálni, milyen ajándéknak örülnének gyerekeink, szeretteink. Adventben készülődünk kell, hogy lelkünkben a békétlenség békévé változzon, készülődjünk, hogy szeretet legyen minden családban. Karácsony szent estélyén az öröm legyen a legnagyobb forrás a szívekben, ami útmutató és irányítóként segítsen minket elvezetni Jézushoz, hogy Jézus vezessen minket atyához, az atyai úton az örökké valóság felé. Amikor csillognak a fények, amikor az áruk tömkelegével találkozunk és tudjuk, hogy szükségünk van rájuk az ünnephez, mégis fontos, hogy tiszta szívvel és lélekkel tiszta szeretettel legyünk egymás felé és segítsünk másoknak is, hogy ők is így tudjanak ünnepelni.

Az ünnepi pillanatokat Zsilinszky Cecília karnagy énekével, Kőrösi Csaba színművész pedig szavalatával színesítette. Advent második gyertyáját ami a reményt szimbolizálja,  évek óta és az idei éveben is Károly atya és alpolgármester asszony közösen gyújtották meg.

Advent negyedik gyertyájának lángját Dr. Udvardy György érsek, valamint Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, december 18-án szombaton 16:30-kor gyújtják meg.

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »