Advent harmadik hétvégéjén is számos program várta az érdeklődőket Veszprémben, így óvodások, iskolások előadásai, betlehemes játékok és koncertek, adventi elmélkedések.

December 14-én, pénteken Magyarország virága. Árpád-házi Szent Erzsébet emlékezete a világban című kiállításhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az érdeklődők a Szaléziánumban. Dr. Messik Miklós a Magyar emlékekért a világban egyesület elnöke tartott előadást.

Szombaton László Dezső atya és Némedi Lajos alpolgármester közösen meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját. A veszprémi várban megrendezett adventi ünnepségen először László Dezső atya rövid elmélkedést tartott, majd megáldotta az adventi koszorút. Ezután Ráhangoló következett a Szaléziánumban, ezúttal László Dezső atya elmélkedésével “A pásztorok hite” címmel. Előadását ezen a linken elolvashatják.

Majd a Buzás házaspár karácsonyi koncertje várta a családokat. Tovább színesítette a programot az Adventi zenés áhitat Takáts István atyával és az Orlando énekegyüttessel a Ferences templomban.

A délután folyamán a Szaléziánumban kézműves foglalkozásokat tartottak. A program résztvevői az első hétvégén karácsonyi díszeket készíthetnek, a második hétvégén Téli tájat festhettek, a harmadik alkalommal pedig mécsesfestési technikákkal ismerkedhetnek meg.

[simpleviewer gallery_id=”158″]
 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »