A Házasság Hete című programsorozatot idén február 8–15 között rendezik meg országszerte, középpontjában idén a megtartó hűség áll. Veszprémben a rendezvénysorozathoz kapcsolódva „A mi családunk” címmel a Kukkantó Egyesület gyermekrajzpályázatot szerveztett, amelynek díjátadójára február 7-én került sor a Szaléziánumban. A versenyre több mint kétszáz pályamunka érkezett húsz gyermekintézményből, mondta el Somody Zsuzsa, a Kukkantó Egyesület elnöke, egyben az eseménysorozatot kiemelten támogató Veszprém Televízió kereskedelmi vezetője. A zsűri – Somogyi Eszter, a Szent Margit Katolikus Óvoda vezetője, Környei Ágota, a Művészetek Háza múzeumpedagógusa, Takács Zita, a veszprémi művészellátó vezetője – harminchét alkotást díjazott. A díjakat Porga Gyula polgármester és felesége, Héthelyi Réka adták át. Porga Gyula köszöntőjében elmondta, rendkívül örül a sok beküldött gyermekrajznak, szerinte az alkotások számos otthon díszei lehetnek a jövőben.

Dr. Márfi Gyula érsek köszöntőjében a család és a házasság fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, a gyermekrajzok nem elsősorban művészeti értékük miatt fontosak, hanem mert olyan készítette, akit szeretünk.

A rajzokból készített kiállítás megtekinthető február 19-ig a Szaléziánum árkádos folyosóján.

A Házasság Hete rendezvénysorozat a Szent Mihály Bazilikában a vasárnapi 10.30-kor kezdődő szentmisével zárul, amelyet dr. Márfi Gyula érsek celebrál és a szentmisén megáldja a jelenlevő házaspárokat.

[simpleviewer gallery_id=”784″]

 

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »