Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért kezdtek imakilencedet március 15-én vasárnap a Szent Mihály Bazilikában a délelőtti szentmisében, melyet Márfi Gyula érsek mutatott be Nagy Károly apátkanonok plébánossal, valamint Ebele Ferenc és Lőrinczy Ferenc nyugalmazott plébánosokkal. A főpásztor beszédében kiemelte, hogy Bódi Magdit nem szomorúság vagy boldogtalanság jellemezte, hanem szinte mindig jókedvű, vidám és optimista volt. Azonban elsírta magát, ha valakit nagyon megsajnált vagy saját magát valamiben bűnösnek találta. A gyárban a vallásossága miatt sokan gúnyolták, de olyan jól és humorosan tudott válaszolni, hogy előbb utóbb mindenki elfogadta és megszerette Őt. A szentmisén közreműködött a Szent Mihály Kórus gyermekkara. A Szent Mihály Főplébániához tartozó minden templomban imádkoznak majd a következő napokban a boldoggá avatásáért és közbenjárásáért, a záró alkalom pedig március 23-án, Bódi Magdi vértanúságának hetvenedik évfordulóján lesz a Szent Mihály Bazilikában az esti szentmisén.

Március 22-én vasárnap pedig a főegyházmegye valamennyi templomában felolvassák Márfi Gyula érsek körlevelét, melyet a vértanúság kerek évfordulójára intéz a papokhoz és a hívekhez.

IMA BÓDI MÁRIA MAGDOLNA BOLDOGGÁ AVATÁSÁÉRT
Krisztus Királyunk! Szüzességi fogadalmával Magdolna örök hűséget esküdött neked. Gondviselő szeretetedből a zárdaajtó helyett a gyár kapui nyíltak meg előtte. Amilyen szívesen lett volna ismeretlen kis liliom istenszerető jegyeseid koszorújában, ugyanolyan készségesen ment sugározni az isten- és emberszeretetet a rólad megfeledkezett, de mégis jobb sorsra érdemes munkások közé, a gyárba.
„Uram, Királyom! Végy magadhoz!” – ezt az utolsó fohászát is meghallgattad, amikor vérét ontotta érted. Add meg nekünk Urunk, hogy Magdolnát a szentek társaságában tisztelhessük, mindig a te nagyobb dicsőségedre!
Ámen.

[simpleviewer gallery_id=”805″]

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »