Templomok és várak – címmel nyílt kiállítás augusztus 4-én, szombaton Veszprémben a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.
A magyar és európai templomokat, székesegyházakat és várakat bemutató papírmaketteket Székács Pál készítette, aki most először mutatkozik be munkáival egy kiállítás keretein belül. Mint elmondta az első makettet 6 éves korában egy külföldi családi nyaralás alkalmával kapta, amit akkor még a szülei segítségével állított össze.

A szeptember 10-ig látogatható tárlaton többek között olyan épületek kicsinyített másával találkozhatunk, mint a Mátyás templom, a magyar Parlament, a Kölni Dóm, vagy a Szent Péter Bazilika. Valamint megtekinthetjük a külön erre az alkalomra készített Veszprémi Bazilika Főszékesegyház makettjét is. Megnyitó beszédében Nagy Károly kanonok, a bazilika plébánosa kiemelte, hogy az itt látható épületek, kicsiben ugyan, de megmutatják a világ épített örökségét, amit tovább tudunk majd adni, és ezzel együtt nem csak a kőből épült templomra kell gondolnunk, hanem a lelkünk templomára is.

[simpleviewer gallery_id=”52″]

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »