Veszprémben a Szent Anna kápolnát, ami a Padányi Katolikus Iskola iskolakápolnája is egyben, szeptember 30-án pénteken reggel áldotta meg Dr. Udvardy György veszprémi érsek.

Az épület erősen megromlott műszaki és gépészeti állapota miatt vált szükségessé a teljeskörű felújítás, amelynek munkálatai még 2021. decemberében kezdődtek meg. A kápolna teljes külső-belső vízszigetelést és padlóburkolatot is kapott, az épületben hőszivattyús padló- és falfűtés került kialakításra, restaurálták a régi bútorokat, az oltárt és az oltárképet, valamint a meglévő padok kiegészítéseként újak is készültek. Emellett a homlokzat felületképzése teljesen megújult, cserélték és több helyen fel is újították a nyílászárókat.

Udvardy György érsek a megáldás előtt köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal széppé tették a kápolnát, ami egyszerre az iskolának a kápolnája, és ugyanakkor alkalmas arra is, hogy azok a hívek, akik itt a környéken laknak, vagy ide szeretnek járni, ismét birtokba vehessék ezt a gyönyörűen felújított kápolnát. Köszönet a szakmai tudásért, a személyes elköteleződésért, és úgy kérjük az Úr áldását, hogy ez szolgálja az iskolának lelki javát. Legyen ez az iskolával együtt olyan otthon, ahová mindig örömmel tudtok betérni, imádságra, misére, különféle alkalmakra, és tudtok itt szolgálni akár zenei szolgálattal, ministrálással, felolvasással. Legyen ez az iskolának a szíve,  ennek a közösségnek tényleg az otthona.- mondta érsek atya.

A Veszprémi Főegyházmegye saját forrásából, mintegy 250 millió forintból újította meg a kápolnát.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »