Ministráns találkozó

2014.03.26., Hírek rovat

A Veszprémi Főegyházmegye kispapjai idén is megszervezték a Ministráns Találkozót. A Hittudományi Főiskolára március 22-én az egyházmegye egész területéről várták a ministránsokat és lelkipásztoraikat. Rengeteg programmal készültek, játékokkal, versennyel, előadásokkal várták a résztvevőket.

A találkozó szentmisével kezdődött, melyet dr. Márfi Gyula érsek celebrált a jelen levő paptestvérekkel.

A délelőtti közös szentmise után a találkozón résztvevő több mint 300 ministráns csapatokba szerveződve több helyszínen, akadályversenyen és más ügyességi játékokban mérkőzhetett meg. A különböző állomáshelyeken más-más feladatokkal készültek a kispapokkal együtt a Veszprémi Főegyházmegyei Ifjúsági Iroda, a Szaléziánum munkatársai és a Hittudományi Főiskola hallgatói. Kipróbálhatták tudásukat és ügyességüket mocsárjárásban, labirintusban, kóstolhattak bibliai ételeket, beöltöztethettek egy atyát valamint Érsek atyával is lehetett pingpongozni.

A nagyobbak pedig előadásokon vehettek rész a következő témában: Cséry Gergő nemesgulácsi plébános Liturgia és művészet címmel tartott előadást, Dióssy Iván atya a papi hivatásról beszélt, Bálint Bánk pszichológus előadásának címe: Elköteleződés „tetoválástól a házasságig”. Utána lehetőség nyílt a személyesebb beszélgetésekre is.

A ministráns találkozó mindig nagy élmény a fiatalok számára nem beszélve arról, hogy alkalmat jelentett egymás megismerésére, barátságok kialakítására. A résztevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy a játékok során mind újabb ismereteket szerezzenek, kamatoztassák értékeiket, felismerjék igazi szolgálatuk lényegét.

A találkozó eredményhirdetéssel, közös imádsággal és dr. Varga István rektor áldásával zárult.

A támogatóknak köszönhetően minden résztvevő kapott emlékbe ajándékot. Az áldás után fáradtan, de élményekkel gazdagodva térhettek haza a gyerekek.

[simpleviewer gallery_id=”497″]

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »