Dr. Mail József apát, plébános gyújtotta meg az első gyertyát a város adventi koszorúján vasárnap este. Az Esterházy-kastély udvarán tartott Gyertyafényes Advent programsorozata első hétvégéjének ünnepi ceremóniájára nagy tömeg gyűlt össze az Esterházy-kastély udvarán.

A város betlehemét és adventi koszorúját koraeste áldotta meg dr. Mail József apát, plébános. A gyertyagyújtáson a Szent István Római Katolikus Nagytemplom Kórusa dalolt és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai idézték fel a karácsonyvárás időszakának jelentését, dr. Mail József pedig az első betlehem készítőjéről, Szent Ferencről beszélt.
-Áldd meg Urunk ezt a betlehemet és a jászolt, mely a keresztény család örömét szolgálja. A megtestesülésnek ez a jele segítse megtartani a szülők és a felnőttek hitét a gyermekekben, növelje a reményt és mindnyájunkban erősítse a szeretetet – e szavakkal áldotta meg a betlehemet majd az adventi koszorút, melynek első gyertyáját a városlakók népes tömege előtt gyújtotta meg.

Advent második hétvégéjén karácsonyi dallamokkal a Pápai Református Ifjúsági Zenekar szolgált, majd Szakács Gergely lelkipásztor gyújtotta meg a városi koszorú második gyertyáját.
– Az advent fénye és hangulata felmelegít bennünket. Az adventi időszakra ne csak, mint fényességre tekintsünk, hanem mint lehetőségre. Olyan lehetőségre, amelyről a Szentírás is beszél. A várakozás időszaka annak is lehetősége, hogy az Isteni fény beragyoghasson az életünkbe, mert gyermek születik – mondta a lelkipásztor. Végül azt kívánta mindenkinek, hogy az advent jelentse a lelki ráhangolódást, a várakozást.

Forrás: http://www.papa-ma.hu/

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »